Onze activiteiten » Huttenberger Wandeltocht 2016

 

 

 

 

 

 

LET OP ! VOOR DIT JAAR IS DE HUTTENBERGER WANDELTOCHT AFGELAST - WE ZULLEN WELLICHT IN HET NAJAAR / WINTER EEN NIEUWE WANDELTOCHT ORGANISEREN. DIT ZULLEN WIJ COMMUNICEREN VIA DEZE WEBSITE EN SOCIAL MEDIA.

 

pijlen Huttenberger Wandeltocht

ELKE 3e zaterdag in JUNI..        

 

Feestelijk lustrum voor Huttenberger Wandeltocht op 18 juni

 

Op 30 juni 2012 konden wandelaars en natuurliefhebbers kennismaken met de eerste editie van de Huttenberger Wandeltocht.  Veel enthousiaste wandelaars legden 10, 20 of 30 km af in een afwisselend landschap. Het initiatief van buurtvereniging Marijenkampen om een wandeltocht uit te zetten, werd, met ondersteuning van vrijwilligers uit de buurt, erg goed ontvangen. Inmiddels zijn de vrijwilligers enthousiast bezig met de voorbereidingen van alweer de vijfde editie van deze gezellige wandeltocht. Op 18 juni is iedere wandelliefhebber van harte welkom  in buurthuis ’t Reunedal in Marijenkampen om te starten aan deze vijfde en feestelijke editie!

 

De tocht

De Huttenberger Wandeltocht leidt u dit jaar naar water, riet en misschien wel een otter, oftewel naar het Nationaal park  Weerribben-Wieden. Onderweg naar deze Nederlandse wetlands, doorkruist u het bosrijke gebied van Paasloo, waar schrijver J.C. Bloem zijn laatste rustplaats vond. Kleine turfstekerswoninkjes laten u weten dat u in het unieke land van weren en ribben bent aangekomen. In een levendige omgeving maar met de rust van de mooie natuur vervolgt u uw weg door een polderlandschap om uiteindelijk uw laatste stempel in ontvangst te nemen in buurthuis 't Reunedal in Marijenkampen. Een buurtschap in de kop van Overijssel dat ten tijde van de Maatschappij van Weldadigheid als ‘de Huttenberg’ werd gezien, een plek waar de allerarmsten zich in zelfgemaakte hutjes vestigden.

 

Inschrijving en start

Inschrijving en start bij buurthuis ‘t Reunedal (Marijenkampen (tussen nr. 22 en 24), 8339 SM Marijenkampen). De kosten zijn  € 4,- p.p. voor leden van de erkende wandelbonden en  € 5,- p.p. voor niet-leden. Dit is inclusief koffie of thee bij inschrijving, versnapering voor onderweg en bij terugkomst een herinnering.

 

Starttijden afstanden

30 km 8.00 –   9.00 uur

20 km 8.30 – 10.00 uur

10 km 9.30 -  11.00 uur

 

Copyright: Buurtvereniging Marijenkampen | contact